2011. október 5., szerda

Az első...

A magyarázkodás

Reggel nekiestem volna a munkának, de a VMWare Player úgy dönött, hogy én ma reggel nem fogok dolgozni, mert ő most frissíteni fogja magát a zseniális 4.0 verzióra. Persze mondhattam volna nemet is, de ki tud ellenállni egy ilyen ajánlatnak?
Amíg a letöltés/telepítés/minden virtuális gép befrissítése tartott, kattintottam párat, és megtaláltam ezt az oldalt. Volt azért némi inspiráció, régóta gondolkodtam mér rajta, hogy a dolgokat, amivel küzdöttem munka közben érdemes lenne lejegyzetelni, hátha más is hasznát veszi. Ha a kutya se nézi, nekem még mindig jól jöhet később.

Miért ez a neve?

Egyszer (nagyon régen) egy állásinterjún kérték tőlem, hogy jellemezzem a munkához való hozzáállásomat egy szóban. Nem jutott eszembe semmi. Két héttel utána sem jutott eszembe semmi, pedig biz' isten sokat gondolkodtam rajta közben. Aztán egyszer csak beugrott. Coder Samurai.
Persze azóta sem kérdezte senki egyetlen interjún sem. Nem mintha olyan sok interjún vettem volna részt mostanában.


Miről fog szólni?

Sok sok olyan téma, ami csak programozókat érdekelhet. Jelenleg éppen C#, NHibernate, Oracle és az ezek kombinációiból kialakult komplikációk. Természetesen konkrét ügyfelek és projektek emlegetése nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése